Κέρκυρα

Το νησί των Φαιάκων στην καλύτερη του εποχή, φοράει τα γιορτινά του και σας υποδέχεται για ένα ξεχωριστό Πάσχα, καλωσορίσατε στην Κέρκυρα!

alt

Διαμονή

Η διαμονή στην πόλη της Κέρκυρας βρίθει από επιλογές ανάλογα με τα γούστα του κάθε επισκέπτη. Υπάρχουν διαθέσιμα από ξενοδοχεία λίγων δωματίων σε παλιά αρχοντικά έως υπερπολυτελή ξενοδοχεία και πιο ήσυχα και απομακρυσμένα καταλύματα, όλα στην διάθεση σας.

alt

Εστίαση

Η γκάμα των επιλογών είναι αρκετά μεγάλη στην εστίαση. Η πόλη διαθέτει από σικ εστιατόρια με ιδιαίτερες γεύσεις έως παραδοσιακά μαγειρεία. Οι κουζίνες που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η ιταλική, η μεξικάνικη, η ευρωπαϊκή και φυσικά η ελληνική.

alt

Έξοδος

Στα καντούνια της πόλης θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές. Cafe, μπαράκια, κουτούκια, τσιπουράδικα και clubs. Επιλογές για όλα τα γούστα.

alt

Αξιοθέατα

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα μεγάλο μνημείο. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Τα δυο φρούρια είναι δεσπόζουν επιβλητικά ενώ μέσα στα καντούνια θα δείτε παλιά αρχοντικά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

alt

Εκκλησίες

Η πόλη διαθέτει μεγάλο αριθμό εκκλησιών, πολλές από αυτές έχουν μεγάλη ιστορική και θρησκευτική αξία αφού έχουν χτιστεί από τον 16ο αιώνα.

alt

Διαδρομές

Δοκιμάστε τους προτεινόμενους περίπατους ή περιπλανηθείτε εκτός σχεδίου και ανακαλύψτε τα μυστικά της πόλης.

alt

Φιλαρμονικές

Η μουσική παράδοση της Κέρκυρας είναι ένα από τα δυνατά της χαρτιά. Αυτή η παράδοση, μέσω των φιλαρμονικών, είναι που δίνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Πάσχα της Κέρκυρας.

alt

Κερκυραϊκή ύπαιθρος

Την Κέρκυρα την δώρισε ο Θεός με μοναδική ομορφιά. Σμαραγδένιες παραλίες, σκιεροί ασημο-πράσινοι ελαιώνες, γραφικά χωριουδάκια μοναδικού αρχιτεκτονικού κάλλους, τραγουδιστή ντοπιολαλιά των κατοίκων εκτός πόλης κι όλα αυτά σχεδόν από τα 10 χιλιόμετρα εκτός πόλης. Η Κερκυραϊκή ύπαιθρος θα σας μαγέψει!

alt

Τοπικά προϊόντα

Στην Κέρκυρα παράγονται διάφορα προϊόντα που αποδεικνύουν πόσο ευλογημένο νησί είναι αλλά και τη δεξιοτεχνία των Κερκυραίων. Μερικές από τις βιοτεχνίες αριθμούν πολλά χρόνια ζωής και προσδίδουν στον χαρακτήρα και την οικονομία του νησιού.

alt

Τοπικές συνταγές

Η Κερκυραϊκή κουζίνα είναι πλούσια σε αρώματα και γεύσεις. Ο χαρακτήρας των γεύσεων είναι έντονος και εκλεπτυσμένος με τα μπαχαρικά να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Οι τοπικές συνταγές σίγουρα θα αφήσουν ανεξίτηλη ανάμνηση στον ουρανίσκο σας.

alt

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Θέλετε να ξεφύγετε από το κέντρο; Νοικιάστε ένα όχημα και τριγυρίστε καθώς η Κέρκυρα θα σας εκπλήξει με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα γραφικά χωριά της.

alt

Χώροι στάθμευσης

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα μικρό μέρος που κατακλύζεται από κόσμο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η στάθμευση του αυτοκινήτου σας λοιπόν μπορεί να εξελιχθεί σε οδυνηρή διαδικασία ειδικότερα αν συνυπολογίσετε και τα Πασχαλινά δρώμενα που πολλές φορές αποκλείουν ή απαιτούν κενό ένα δρόμο. Οι χώροι στάθμευσης που σας προτείνουμε μπορεί να εξελιχθούν στο μέρος που αφήσατε το όχημά σας καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

alt

wifi πρόσβαση στο διαδίκτυο

Η πρόσβαση στο internet στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική. Με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να χρεώνουν τέτοιες υπηρεσίες ενώ στην περίπτωση που βρίσκεστε σε περιαγωγή να είναι απαγορευτικό το κόστος, τα σημεία με wifi πρόσβαση είναι μια πολύ καλή λύση. Η πόλη της Κέρκυρας διαθέτει άπειρα τέτοια σημεία πρόσβασης. Ωστόσο, θυμηθείτε να 'καταναλώσετε πρόσβαση' με υπευθυνότητα καθώς οι διακοπές υπονοούν απουσία πρόσβασης σε emails της δουλειάς και άλλες τέτοιες δραστηριότητες που χαλάν το κέφι. Χαλαρώστε, αναζωογονηθείτε και πραγματικά ξεφύγετε.

alt

ATMs

Υπάρχουν αρκετά ATM τοποθετημένα στην πόλη της Κέρκυρας και τις γύρο περιοχές.

alt

Πρόσβαση στην Κέρκυρα

Είμαστε περιχαρείς που η Κέρκυρα είναι νησί (με δαντελωτές σμαραγδένιες παραλίες). Ωστόσο, για να φτάσετε στην Κέρκυρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο ή πλοίο.

Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!