Πρόσβαση στην Κέρκυρα

Είμαστε περιχαρείς που η Κέρκυρα είναι νησί (με δαντελωτές σμαραγδένιες παραλίες). Ωστόσο, για να φτάσετε στην Κέρκυρα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο ή πλοίο.

alt
Με Αεροπλάνο

Με Αεροπλάνο

Η Κέρκυρα διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο με τίτλο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» και κωδικό κατά ΙΑΤΑ: CFU. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο (Πεντοφάναρο) και περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το εμπορικό κέντρο (Πλατεία Σαρρόκο ή Γ. Θεοτόκη) της πόλης της Κέρκυρας. Περισσότερες πληροφορίες για το αεροδρόμιο στο (+30) 2661089600.

 

Με Πλοίο

Με Πλοίο

Το λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας έχει καθημερινά πολλά δρομολόγια πλοίων από την Ηγουμενίτσα. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα για το λιμάνι της Λευκίμμης, στα νότια του νησιού. Περισσότερες πληροφορίες και για τα 2 λιμάνια είναι διαθέσιμες από το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης δρομολογίων στο (+30) 2661365200.

Με ΚΤΕΛ

Με ΚΤΕΛ

Η Κέρκυρα είναι προσβάσιμη με δρομολόγια λεωφορείων από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια είναι διαθέσιμες στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας και στο τηλέφωνο (+30)2661028927

Σημειώστε πως η οδός Δονάτου Δημουλίτσα έχει ανακατευθυνθεί να περνά μπροστά από το κτήριο των ΚΤΕΛ και κατά συνέπεια η πρόσβαση είναι ευκολότερη απ' ότι παρουσιάζεται στο χάρτη

Οδικώς

Οδικώς

Η Ηγουμενίτσα απέχει περίπου 320 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού και περίπου 480 χιλιόμετρα από την Αθήνα μέσω Κορίνθου, Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και Πρέβεζας.

 

Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!