Τοπικά προϊόντα

Στην Κέρκυρα παράγονται διάφορα προϊόντα που αποδεικνύουν πόσο ευλογημένο νησί είναι αλλά και τη δεξιοτεχνία των Κερκυραίων. Μερικές από τις βιοτεχνίες αριθμούν πολλά χρόνια ζωής και προσδίδουν στον χαρακτήρα και την οικονομία του νησιού.

alt

Τσιτσιμπύρα

Η τσιτσιμπύρα είναι ένα αναψυκτικό με βάση το τζίντζερ ιδιαίτερα αγαπητό στην Κέρκυρα. Περιέχει εκτός από το βασικό του συστατικό λεμόνι, νερό και ζάχαρη. Η συνταγή απαιτεί να μένει εκτεθειμένη στον ήλιο για ωριμάσει. Έχει μικρή διάρκεια ζωής και την απολαμβάνουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

alt

Κουμ κουάτ

Εσπεριδοειδές με έντονη γλυκόξινη γεύση. Προέρχεται από την Κίνα και υπολογίζεται πως η καλλιέργεια του στην Κέρκυρα άρχισε τον 18ο αιώνα. Το συναντάμε συνήθως επεξεργασμένο σε μορφή γλυκού ή ποτού.

alt

Νούμπουλο

Καπνιστό αλλαντικό παρασκευασμένο με χοιρινό κρέας, κρασί, και μείγμα μπαχαρικών. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

alt

Corfu Beer - Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία

Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιχείρησης στον κλάδο της παγκοσμίως. Παράγει αποκλειστικά φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα με διάρκεια ζωής 45 ημερών. Η γκάμα της ζυθοποιίας περιλαμβάνει από την ξανθή Pilsner "Ionian Gold" έως και την "Ionian Epos", μια μπίρα διπλής ζύμωσης αρωματισμένη με μέλι ανθέων με αναφορές στο Ομηρικό Έπος. Θα την βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε τοπικά σούπερ μάρκετ.

alt

Σπιτσιερικό

Το "Σπιτσιερικό" πρόκειται για ένα μείγμα μπαχαρικών (κανέλα - γαρίφαλο - μοσχοκάρυδο - μπαχάρι - κύμινο) που μόνο η οικογένεια της Καρμέλας γνωρίζει ποιες είναι οι ακριβείς αναλογίες των μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται στη παραδιακή συνταγή της Παστιτσάδας.

alt

Κερκυραϊκό βούτυρο

Στην Κέρκυρα παράγεται τοπικό βούτυρο με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα. Στις μέρες μόνο ένα μικρό γαλακτοπωλείο παράγει φρέσκο, αυθεντικό κερκυραϊκό βούτυρο στο κέντρο της πόλης, το γαλακτοπωλείο Αλέξης.

alt

Πράσινο Σαπούνι

Το πράσινο σαπούνι είναι σαπούνι από ακατέργαστο πυρηνέλαιο ελιάς. Φτιαγμένο από φυσικές πρώτες ύλες χωρίς επιπλέον πρόσθετα κατάλληλο για καθαρισμό του δέρματος ή του προσώπου. Στη Κέρκυρα από το 1850 η οικογένεια ΠΑΤΟΥΝΗΣ κρατώντας παράδοση 150 χρόνων παρασκευάζει το πράσινο σαπούνι με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την αγνότητα και την ποιότητα του σαπουνιού.

alt

Κερκυραϊκή αλλαντοποιία

Η κερκυραϊκή αλλαντοποιία παράγει πέρα από το δημοφιλέστερο νούμπουλο και σαλάμι, λουκάνικα, καπνιστό χοιρινό και καπνιστή παντσέτα.

alt

Φογάτσα

Η φογάτσα είναι ένα είδος τσουρεκιού που φτιάχνουν οι Κερκυραίοι. Η προέλευση του είναι από την Βενετία. Το σχήμα της είναι συνήθως στρογγυλό. Μια παραλλαγή της φογάτσας είναι οι κολομπίνες που στην ουσία παράγονται από τα ίδια υλικά και στολίζονται με ένα κόκκινο αβγό και ένα φτερό και έχουν σχήμα πλεξούδας. Το γλύκισμα προσφέρεται τις ημέρες του Πάσχα.

alt

Κερκυραϊκό κρασί

Στην Κέρκυρα θα βρείτε κυρίως μικρές παραγωγικές μονάδες κρασιού που παράγουν λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Κάποιες από αυτές τις μονάδες εξάγουν κρασί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό! Ορισμένοι από τους παραγωγούς είναι οι: Κτήμα Θεοτόκη, Οίνοι Κοντίνης, Οικογένεια Γραμμένου, Αμπελώνας, Οινοποιία Νικολούζου, Οινοποιία Λειβαδιώτη.

Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!