Φιλαρμονικές της Κέρκυρας

Η μουσική παράδοση της Κέρκυρας είναι ένα από τα δυνατά της χαρτιά. Αυτή η παράδοση, μέσω των φιλαρμονικών, είναι που δίνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Πάσχα της Κέρκυρας.

alt

Φιλαρμονική Σιναράδων

Η Φιλαρμονική Σιναράδων ιδρύθηκε το 1962 και είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικό σχολείο με διετή θεωρητική εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και εισαγωγή των μαθητών στη μπάντα της Φιλαρμονικής. Η πρώτη εμφάνιση του Μουσικού Σώματος έγινε το 1962 με 24 μουσικούς σήμερα διαθέτει 120 μουσικούς.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας Μάντζαρος

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας Μάντζαρος ιδρύθηκε το 1890 και είναι η δεύτερη σε αρχαιότητα Φιλαρμονική στη Κέρκυρα. Η πρώτη εμφάνιση της φιλαρμονικής πραγματοποιήθηκε στη Λιτανεία του Άγιου Σπυρίδωνα το 1890. Η Φιλαρμονική αποτελείται από 180 μουσικούς, ενώ διατηρεί στις μέρες μας τμήματα Ξύλινων, Χάλκινων,Κρουστών καθώς και σχολή προσχολικής ηλικίας.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας Καποδίστριας

Η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας Καποδίστριας ιδρύθηκε το 1980 είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία που διδάσκουν μουσική στη Κέρκυρα. Η πρώτη εμφάνιση της φιλαρμονικής έγινε την πρωτοχρονιά του 1981 και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στη Κέρκυρα. Σκοπός της Φιλαρμονικής είναι η διατήρηση, βελτίωση και διάδοση των πολιτιστικών στοιχείων του Νησιού. Η Φιλαρμονική διατηρεί σχολές Θεωρητικών,ιστορίας μουσικής καθώς και τμήματα πολλών μουσικών οργάνων.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Γαστουρίου Ομόνοια

Η Φιλαρμονική Ένωση Γαστουρίου Ομόνοια ιδρύθηκε το 1898 πρόκειτε για την αρχαιότερη Φιλαρμονική της ελληνικής ύπαιθρου. Αποτελείτε περίπου από 90 μουσικούς και έχει παίξεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά διακρίσεις.

Περισσότερα …     img
alt

Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων

Η Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων ιδρύθηκε το 1910 στην Λευκίμμη. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Αδελφότητας έγινε την Πρωτοχρονιά του 1911. Το 1915 θα σταματήσει την λειτουργία της λόγω του πολέμου ενώ παράλληλα γίνονται διάφορες άλλες προσπάθειες στην περιοχή για την δημιουργία φιλαρμονικών και μουσικών σχολών. Το 1961 αποφασίστηκε η επανίδρυση της Μουσικής Αδελφότητος Λευκωματικών, με τη σημερινή επωνυμία Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων.

Περισσότερα …     img
alt

Δημοτική Φιλαρμονική Θιναλίων

Η Δημοτική Φιλαρμονική Θιναλίων ιδρύθηκε το 1993. Οι μαθητές της ξεπερνούν τους 100. Από την έναρξη της συμμετέχει ενεργά στις δημόσιες εκδηλώσεις της περιοχής. Και διαθέτει πολυπληθή συλλογή μουσικών οργάνων. Επιπρόσθετα, κατά το διάστημα 1997-1999 δημιουργήθηκε ένα μουσικό αρχείο 100 έργων που αυξάνεται συνεχώς.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Κοντοκαλιού

Η Φιλαρμονική Κοντοκαλιού συστάθηκε το 1993 τυπικά. Προϋπήρχε όμως η παιδική χορωδία από το 1990. Η παιδική χορωδία επεκτάθηκε σε παιδική μπάντα. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στον Επιτάφιο της Αγίας Τριάδας στο Κοντόκαλι το 1995 και σήμερα διατηρεί στις τάξεις της περίπου στα σαράντα παιδιά που μαθαίνουν μουσική.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Κορακιάνας Σπύρος Σαμαράς

Η Φιλαρμονική Κορακιάνας Σπύρος Σαμάρας ιδρύθηκε το 1958 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικοπολιτιστικά Σωματεία στη Κέρκυρα. Σκοπός της Φιλαρμονικής είναι η διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων της Κέρκυρας διδάσκοντας μουσική τέχνη, θέατρο, χώρο και άλλα εικαστικά. Η πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής έγινε το 1961. Η Φιλαρμονική διατηρεί σχολές Θεωρίας , Ρυθμικού - Μελωδικού Σολφέζ καθώς και τμήματα πολλών μουσικών οργάνων.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Λιαπάδων

Η Φιλαρμονική Λιαπάδων ιδρύθηκε ανεπίσημα το 1955. Επίσημα η έναρξη του έγινε το 1965. Ο σκοπός της Φιλαρμονικής είναι η μουσική διαπαιδαγώγηση των νέων του χωριού καθώς και πολιτιστική εξέλιξη του χωριού. Η πρώτη εμφάνιση έγινε το 1976 στο χωριό ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην πόλη της Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Αυλιωτών

Η Φιλαρμονική Αυλιωτών είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο ενεργούς μουσικούς συλλόγους, ιδρύθηκε το 1979. Δραστηριοποιείται σε παραδοσιακές εκδηλώσεις του χωριού και της πόλης της Κέρκυρας. Η Φιλαρμονική αποτελείται από 70 μέλη και διαθέτει πλούσιο αριθμό μουσικών οργάνων.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Καρουσάδων

Η Φιλαρμονική Καρουσάδων ιδρύθηκε της 5 Ιουλίου του 1980. Η Φιλαρμονική οφείλει την ίδρυση της στο Πρόεδρο της κοινότητας. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1989. Σήμερα απαρτίζετε από 100 άτομα εκπαιδευτικούς και μαθητευόμενους.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Κυνοπιαστών

Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών ιδρύθηκε το 1968 από κατοίκους του χωριού οι οποίοι αγαπούσαν τη μουσική. Σκοπός της Φιλαρμονικής ήταν να διδάξει μουσική στη νεολαία του χωριού. Από το 1969 η Φιλαρμονική εμφανίζεται σε εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή του χωριού και την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ τα τελευταία χρόνια, η Φιλαρμονική έχει εμφανιστεί σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδα. Επίσης λειτουργεί και τμήματα παιδικής χορωδίας.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Εταιρεία Αγίου Ματθαίου Λορέντζος Μαβίλης

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Αγίου Ματθαίου Λορέντζος Μαβίλης, ιδρύθηκε το 1965 παρέχει δωρεάν μουσική παιδεία και καλύπτει τις πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής. Η πρώτη της ανεπίσημη εμφάνιση έγινε στους δρόμους της κοινότητας χωρίς στολή το 1966 και την επόμενη χρονιά έγινε επίσημη εμφάνιση με 35 μουσικούς. Το 1999 άλλαξε η επωνυμία της Φιλαρμονικής προκειμένου να τιμηθεί ο Κερκυραίος ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού

Ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού ιδρύθηκε το 1909 στο χωριό Σκριπερό από μια ομάδα ανθρώπων που αγάπησαν τη μουσική με σκοπό την προώθηση Πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκμάθηση μουσικής. Είναι η τετάρτη σε σειρά ίδρυσης Φιλαρμονική στη Κέρκυρα. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 25 Μαρτίου 1911 στο Σκριπερό. Έχει κάνει εμφανίσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας(Παλαιά)

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας(Παλαιά) ιδρύθηκε το 1840 είναι η παλαιότερη φιλαρμονική στην Ελλάδα. Αρχικά ιδρύθηκε με σκοπό τη δημιουργία μιας μουσικής ακαδημίας όπου θα προσέφερε μουσική εκπαίδευση ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Το πιο δημοφιλές μουσικό σχήμα της είναι η μπάντα που πρωτοεμφανίστηκε το 1841.Η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 διατηρεί συμφωνική ορχήστρα και διαθέτει τμήματα εγχόρδων και πιάνου.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική Κάτω Κορακιάνας Γεράσιμος Μαρκοράς

Η Φιλαρμονική Κάτω Κορακιάνας ιδρύθηκε το 1982. Πήρε το όνομά της από τον πρώτο δάσκαλο του χωριού. Η πρώτη της εμφάνισή έγινε το 1984 στο χωριό Κάτω Κορακιάνα. Ενώ η πρώτη και επίσημη εμφάνιση έγινε το 1987 στην Κέρκυρα.

Περισσότερα …     img
alt

Φιλαρμονική εταιρεία Λευκιμμής

Η Φιλαρμονική εταιρεία Λευκίμμης ιδρύθηκε το 1911 με την επωνυμία Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος Απόλλων. Το 1953 μετονομάζεται σε Φιλαρμονική εταιρεία Λευκίμμης. H μακρόχρονη πορεία της Φιλαρμονικής δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, διοργάνωσε θεατρικές παραστάσεις κυρίως μεταπολεμικά αποτέλεσαν που αποτελούσαν τη κύρια ψυχαγωγία των κατοίκων της Λευκίμμης. Η Φιλαρμονική συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως στην Κέρκυρα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει δώσει παραστάσεις και στο εξωτερικό.

Περισσότερα …     img
Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!