Αξιοθέατα της Κέρκυρας

Η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα μεγάλο μνημείο. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Τα δυο φρούρια είναι δεσπόζουν επιβλητικά ενώ μέσα στα καντούνια θα δείτε παλιά αρχοντικά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

alt

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στεγάζεται μέσα στο Παλαιό φρούριο και είναι η πιο ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη. Η ιστορία της ξεκινάει από τον 18ο αιώνα και το μοναστήρι της Αγίας Ιουστίνης. Δέχτηκε δωρεές από σημαντικούς ανθρώπους του τόπου και όχι μόνο.

Περισσότερα …     img
alt

Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας

Η Αναγνωριστική Εταιρεία Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1836 αποτελεί το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδος στα πρότυπα της ομώνυμης Εταιρείας της Γενεύης(Societé de Lecture de Genève). Βασικός σκοπός της Εταιρείας ήταν να προμηθεύεται από τη Δυτική Ευρώπη, περιοδικά και βιβλία για να φέρει τα μέλη σε επαφή με την επιστημονική, πνευματική και πολιτική κίνηση της Δυτικής Ευρώπης. Τα πρώτα χρόνια η Εταιρία ταυτίστηκε με το φιλελεύθερο και απελευθερωτικό κύμα που είχε απλωθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι η Αναγνωστική Εταιρία καθιέρωσε την ελευθεροτυπία και την επιβολή της ελληνικής ως επίσημης γλώσσας του "Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων". Η Αναγνωστική Εταιρεία διαθέτει βιβλιοθήκη 50.000 τόμων περίπου που λειτουργεί και ως Αναγνωστήριο ενώ διαθέτει την ανεκτίμητη ειδικευμένη Ιονική Βιβλιοθήκη 7.000 τόμων μοναδική στο είδος της με συλλογές από παλιούς χάρτες, έντυπα, φωτογραφίες κ.α.. Η Εταιρεία οργανώνει ή στεγάζει εκθέσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις, σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια.

Περισσότερα …     img
alt

Μον Ρεπό

Το Μον Ρεπό βρίσκεται στην άκρη της πόλης της Κέρκυρας, 3 χλμ από το κέντρο και έχει έκταση 258 στρέμματα. Πρόκειται για ένα όμορφο κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα επιβλητικό παλάτι, χτισμένο τον 19ο αιώνα από το Άγγλο Αρμοστή Adam. Το Μον Ρεπό αργότερα αποτέλεσε θερινή κατοικία του βασιλιά Γεωργίου Α’ ενώ σήμερα ο χώρος είναι επισκέψιμος από το κοινό. Στον κήπο του Μον Ρεπό υπάρχουν αρχαίοι ναοί, όπως της Ήρας και του Καρδακίου.

Περισσότερα …     img
alt

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας διαθέτει μια μεγάλη αίθουσα για παραστάσεις θεατρικές, μουσικές κτλ. Επιπλέον έχει μια αίθουσα για εκθέσεις και μια μικρότερη θεατρική αίθουσα.

Περισσότερα …     img
alt

Ανουντσιάτα

Η Ανουτσιάτα είναι ο πρώην καθολικός ιερός ναός της Ευαγγελίστριας. Στο σημείο βρισκόντουσαν τα λείψανα των πεσόντων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου του 1571. Ο ναός καταστράφηκε από τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του 2ου παγκοσμίου πολέμου και τότε τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο καθολικό νεκροταφείο. Σήμερα υπάρχει το καμπαναριό και μέρους του ιερού.

Περισσότερα …     img
alt

Ιόνιος Βουλή

Η Ιόνιος Βουλή είναι το κτήριο στο οποίο ψηφίστηκε η Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα. Κτίστηκε το 1855 και είναι νεοκλασικού ρυθμού. Μετά την Ένωση παραχωρήθηκε στην Κερκυραϊκή Κοινότητα του Αγγλικανικού Θρησκεύματος. Στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο κάηκε κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών. Λίγα χρόνια αργότερα αναστηλώθηκε και σήμερα ανήκει στον Δήμο Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Ιόνιος Ακαδημία

Η Ιόνιος Ακαδημία δεσπόζει μεγαλοπρεπής στην πάνω πλευρά της Σπιανάδας. Αποτέλεσε την πρώτη πανεπιστημιακή σχολή της Ελλάδας και ιδρύθηκε το 1824. Στην αρχική της μορφή είχε τέσσερις σχολές τις Νομική, Θεολογική, Ιατρική και Φιλοσοφική. Σαράντα χρόνια μετά διακόπτει τη λειτουργία της. Το κτήριο υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου και σήμερα αποτελεί τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Περισσότερα …     img
alt

Ανάκτορο Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου

Τα Ανάκτορα Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και μετά την ένωση με την Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως βασιλική κατοικία ως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο κτήριο στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Περισσότερα …     img
alt

Αγγελόκαστρο

Το αγγελόκαστρο είναι ένα από τα βυζαντινά φρούρια του νησιού. Βρίσκεται κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα

Περισσότερα …     img
alt

Ανεμόμυλος

Ο επιβλητικός Ανεμόμυλος βρίσκεται στην άκρη του κόλπου της Γαρίτσας. Αποτελεί όμορφο σημείο για ρομαντικούς περιπάτους.

Περισσότερα …     img
alt

Νέο Φρούριο

Το νέο φρούριο ή Φρούριο του Αγίου Μάρκου είναι το δεύτερο στην σειρά από τα δύο φρούρια που κατασκευάστηκαν για να θωρακίζουν την άμυνα της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1572 και ολοκληρώθηκε το 1645 ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε ο Βενετσιάνος αρχιτέκτονας Francisco Vitelli. Είναι χτισμένο στον λόφο του Αγίου Μάρκου ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στο παλαιό λιμάνι και την λαϊκή αγορά. Στον χώρο του φρουρίου στεγάζεται και ο χριστιανικός ναός της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας. Το φρούριο είναι επισκέψιμο καθ' όλη την ημέρα. Τις βραδινές ώρες εντός του κύριου κτιρίου λειτουργεί μπαρ σε έναν χώρο ιδιαίτερου χαρακτήρα και αρχιτεκτονικής.

Περισσότερα …     img
alt

Παλιό Δημαρχείο της Κέρκυρας

Το Δημαρχείο της Κέρκυρας είναι ένα ιδιαίτερο κτήριο που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τους Ενετούς. Το κτήριο χρησιμοποιήθηκε ως οίκημα για τους ευγενείς και λέσχη για τους αξιωματικούς του ενετικού στρατού. Το 1720 στεγάστηκε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα το "Σαν Τζιακομο". Χρησιμοποιείται ως Δημαρχείο από το 1903.

Περισσότερα …     img
alt

Αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης

Η Παλαιόπολη της Κέρκυρας δημιουργήθηκε από τον 8ο αιώνα π.Χ. και αποτέλεσε βασικό κομμάτι της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας. Βρίσκεται 4 χλμ από το κέντρο της πόλης, στην αρχή της περιοχής του Κανονιού. Ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ευρήματα είναι η Βασιλική πεντάκλιτη εκκλησία που οικοδομήθηκε τον 5ο μ.Χ. Η περιοχή γνώρισε ανάπτυξη τόσο στους αρχαϊκούς χρόνους όσο και στους ύστερους ελληνιστικούς και λιγότερη στους ρωμαϊκούς.

Περισσότερα …     img
alt

Λιστόν

Το Λιστόν ίσως αποτελεί το πιο γνωστό και χαρακτηριστικό σημείο της Κέρκυρας. Η ονομασία αυτή προέρχεται από την Βενετσιάνικη διάλεκτο και σημαίνει φαρδύς και ευθύς δρόμος. Μάλιστα στην Βενετία υπήρχε δρόμος με την αντίστοιχη ονομασία και βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Σήμερα στο ισόγειο του Λιστόν υπάρχουν καφέ- bar και εστιατόρια, ενώ στους ορόφους υπάρχουν κυρίως κατοικίες.

Περισσότερα …     img
alt

Σαπουνοποιία Πατούνη

Το ιστορικό Σαπωνοποιείο Πατούνη είναι υποκατάστημα του οίκου Μπαζανη-Πατούνη που ιδρύθηκε στη Ζάκυνθο το 1850. Στην Κέρκυρα ξεκίνησε 1891. Η Σαπουνοποιϊα Πατούνη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση και διατηρεί τα ίδια παραδοσιακά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του σαπουνιού. Παράγει παραδοσιακά σαπούνια αποκλειστικά από Κερκυραϊκό παρθένο ελαιόλαδο με μόνο τις βασικές πρώτες ύλες όπως λάδι, σόδα, αλάτι και νερό, χωρίς αλλά πρόσθετα. 100% Σαπούνι Ελαιόλαδου. Επίσης παράγει απλό σαπούνι, πράσινο σαπούνι, σαπούνι Πυρηνελαίου και σαπούνι «τύπου Μασσαλίας». Το σαπωνοποιείο αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας.

Περισσότερα …     img
alt

Βυζαντινή Συλλογή Κέρκυρας

Η Βυζαντινή Συλλογή Κέρκυρας στεγάζετε στην κεντρική πύλη του Παλαιού Φρουρίου κατέχει 40 περίπου κομμάτια της παλαιάς βυζαντινής συλλογής του Μουσείου Ασιατικής τέχνης. Το 1959 συγκροτήθηκε η συλλογή ενώ συμπληρώθηκε το 1970. Περιλαμβάνει ψηφιδωτά της βασιλικής Παλαιοπώλης και γλυπτά προερχόμενα από τη συλλογή της Παλαιοπώλης η άλλων Μουσείων. Επίσης περιλαμβάνει τοιχογραφίες του Αγ. Νικολάου Κορακιάνας Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Παλαιό Φρούριο

Το Παλαιό Φρούριο της πόλης είναι στο ανατολικό της σημείο. Η χρήση της βραχώδους χερσονήσου ως φρουρίου ξεκίνησε την μεταβυζαντινή περίοδο, ενώ άρχισε να διαμορφώνεται όπως την ξέρουμε σήμερα γύρω στον 16ο αιώνα. Μέσα στον χώρο του Παλαιού Φρουρίου θα συναντήσετε διάφορες εκθέσεις, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ένα καφέ, ένα εστιατόριο και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Αρχεία Νομού Κέρκυρας

Τα Αρχεία Νομού Κέρκυρας ανήκουν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Το κοινό που επισκέπτεται τα Γ.Α.Κ. έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί στο αναγνωστήριο και τη βιβλιοθήκη που λειτουργούν στον χώρο. Το περιεχόμενο των αρχείων εστιάζει στον Νομό της Κέρκυρας

Περισσότερα …     img
alt

Ποτέ ξανά για κανέναν λαό

Μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη των 2000 Εβραίων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Περισσότερα …     img
alt

Ο Στρατάρχης Matthias Von Der Shulenburg

Ο τελευταίος μεγάλος στρατηγός της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας MATTHIAS VON DER SCHULENBURG γερμανικής καταγωγής γεννήθηκε το 1661 και πέθανε το 1747. Το 1716 κατά τη διάρκεια της τουρκικής πολιορκίας διατέλεσε οργανωτής της άμυνας της Κέρκυρας κατασκευάζοντας πρόσθετα οχυρώματα και αναλαμβάνοντας την διοίκηση και εμψύχωση του στρατού. Με μία εξαιρετικά σπάνια απόφαση η Ενετική Σύγκλητος αποφάσισε να στηθεί η ανδριάντα του ενώ ζούσε αποδίδοντας του με τέτοιο τρόπο ένδειξη υψίστης τιμής. Το άγαλμα φiφιλοτεχνήθηκε από τον Βενετό γλύπτη Antonio Corradinni και τοποθετήθηκε μέσα στο Παλαιό Φρούριο ενώ μετέπειτα μεταφέρθηκε στην είσοδο του φρουρίου.

Περισσότερα …     img
alt

Γεώργιος Θεοτόκης

Στην Πλατεία ηρώων Κυπριακού αγώνα ή αλλιώς Πλακάδα του Αγίου βρίσκεται το άγαλμα του Έλληνα πολίτικου Γεωργίου Θεοτόκη που διατέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδος, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το Φεβρουάριο του 1844 και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου το 1916 στην Αθήνα, ενώ η ταφή του πραγματοποιήθηκε στη Κέρκυρα. Γιοι του Γεωργίου Θεοτόκη υπήρξαν ο Ιωάννης Θεοτόκης που διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας και ο Νικόλαος Θεοτόκης πολιτικός και διπλωμάτης που εκτελέστηκε το 1922 στη Μικρασιατική καταστροφή. Ενώ εγγονός του ήταν ο πολιτικός και πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.

Περισσότερα …     img
alt

Άγαλμα Κώστα Γεωργάκη

Ο Κώστας Γεωργάκης ήταν Κερκυραίος φοιτητής ο οποίος το 1970 αυτοπυρπολήθηκε στην Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απώλεια της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Περισσότερα …     img
alt

Casa Parlante

Το Casa Parlante είναι ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα που αναβιώνει ζωντανά στο κέντρο της Κέρκυρας. Σας προσφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο και αναπαραστά την καθημερινότητα μιας αρχοντικής οικογένειας της εποχής.

Περισσότερα …     img
alt

Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας περιλαμβάνει εκθέματα αποκλειστικά από τον Νομό Κέρκυρας. Το μουσείο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1961 και 1965 μετά τη δωρεά του κτηρίου του Δήμου Κερκυραίων και εγκαινιάστηκε το 1967. Το μουσείο δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό την ανάδειξη των γλυπτών του ναού της Αρτέμιδως. Το μουσείο περιλαμβάνει χάλκινα αγαλματίδια από την αρχαϊκή εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, ταφικά ευρήματα Αρχαϊκής, Κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου από τα νεκροταφεία της Γαρίτσας και του Αλμυρού επίσης περιλαμβάνει πλούσια συλλογή νομισμάτων. Ευρήματα προϊστορικής περιόδου και ευρήματα 7ου και 6ου αιώνα π.Χ., που ξεχωρίζει το λιοντάρι του Μενεκράτους, πήλινα ειδώλια και αγαλματίδια από τα ιερά της Κέρκυρας και το εντυπωσιακό αέτωμα της Γοργούς από τον ναό της Αρτέμιδος στους Αγ. Θεοδώρους έργου του 585 π.Χ., το αρχαιότερο λίθινο αέτωμα που σώζεται από ελληνικό ναό.

Περισσότερα …     img
alt

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Στα Ανάκτορα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, είναι το μοναδικό μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1928 μετά την δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου. Το Μουσείο προσέλκυσε και πολλές άλλες δωρεές που είχε ως αποτέλεσμα να περιλαμβάνει 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης. Χάρις στη δωρεά 400 αντικειμένων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ , το Σιάμ και την Νοτιοανατολική Ασία, το σινοϊαπωνικό Μουσείο μετονομάστηκε σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Περισσότερα …     img
alt

Μουσείο Παλαιόπολης Κέρκυρας

Το Μουσείο Παλαιόπολης Κέρκυρας στεγάζεται στην έπαυλη του Mon Repos. Στο Μουσείο στεγάζεται έκθεση των αρχαιολογικών αντικείμενων από ανασκαφές στην περιοχή της Παλαιόπολης και στο σημερινό Κανόνι της Κέρκυρας. Στο ισόγειο, εκτίθενται αντικείμενα όπως σπάνια έγγραφα, πίνακες, έπιπλα και ευρήματα που αφορούν το κτήριο όπως συλλογές έργων τέχνης του 19ου αιώνα. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους δυο ορόφους του κτηρίου όπου θα δει εκθέματα από τις ανασκαφές στην Παλαιόπολη και φωτογραφίες από τις ανασκαφές.

Περισσότερα …     img
alt

Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στεγάζεται στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτηρίου, όπου λειτούργησε, το 1840, το πρώτο Κατάστημα της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα. Η Συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν καθ’ όλη την ιστορία του νεωτέρου Ελληνικού Κράτους: τραπεζογραμμάτια, κερματικά γραμμάτια και σχετικό υλικό, και καλύπτει 180 έτη ιστορίας. Στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί στο Κτήριο, παρουσιάζονται, σε μορφή χρονολογίου, οι σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη νομισματική κυκλοφορία. Η επίσκεψη αρχίζει με τα επαναστατικά Ομόλογα σε γρόσια της Προσωρινής Διοικήσεως της Ελλάδος που εκδόθηκαν το 1822, και τον φοίνικα, που εξέδωσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, το 1831, και ολοκληρώνεται με τα τελευταία τραπεζογραμμάτια σε δραχμές, τα οποία αποσύρθηκαν το 2002 με την έλευση του Ευρώ. Στον χώρο της Εκθέσεως πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Στον δεύτερο όροφο του Κτηρίου, φιλοξενούνται περιοδικές εικαστικές εκθέσεις και διεξάγονται συνέδρια και σεμινάρια.

Περισσότερα …     img
alt

Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας βρίσκεται στη Κέρκυρα και στεγάζεται από το 1984 στον Ι. Ν. Παναγίας Αντιβουνιώτισσας, σε ένα από τους παλαιότερους ναούς της πόλη της Κέρκυρας. Το 1979 οι οικογένειες Αλαμάνου, Μυλωνόπουλου, Ριζικάκη και Σκάρπα δώρισαν τον ναό στο Ελληνικό Δημόσιο, για να λειτουργήσει ως Μουσείο. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 1984 μετά από απαραίτητες αναστηλωτικές εργασίες. Το Μουσείο περιλαμβάνει συλλογή Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών εικόνων και κειμηλίων.

Περισσότερα …     img
alt

Το Μποσκέττο

Το Μποσκέττο πρόκειται για έναν μικρό κήπο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου και στην πραγματικότητα αποτελεί τον δημοτικό κήπο της πόλης. Διαθέτει έναν πανέμορφο κήπο με δυο πέτρινους πάγκους και πολλά και σημαντικά αγάλματα όπως το άγαλμα του Γκίλφορδ και τη προτομή του Λορετζο Μαβίλλη.

Περισσότερα …     img
alt

Ο Κήπος του Λαού

Ο Κήπος του Λαού βρίσκεται στη πίσω αυλή των Ανακτόρων του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου πρόκειται για έναν μεγάλο και πανέμορφο κήπο διακοσμημένο με όμορφα δέντρα και φυτά αλλά και περίτεχνα γλυπτά με μαγευτική θέα τη θάλασσα του Ιονίου. Θυμίζει ένα τεράστιο μπαλκόνι.

Περισσότερα …     img
alt

Η «κολόνα του Douglas»

Η «κολόνα του Douglas» είναι ένας οβελίσκος που κατασκευάστηκε προς τιμήν του Αρμοστή των Ιονίων Νήσων Howard Douglas (1835-1841). Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτό ως η κολόνα του Ντούγκλας. Την επιμέλεια της βάσης του μνημείου είχε ο γλύπτης Ιωάννης Βαπτιστής Καλοσγούρος που επιμελήθηκε τις 3 ανάγλυφες παραστάσεις. Στην 4η πλευρά της βάσης βρίσκεται μια επιγραφή σχετικά με το έργο του αρμοστή. Η αρχική του θέση ήταν στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η ανδριάντα του Καποδίστρια κοντά στο καφέ Ακταίον και μεταφέρθηκε το 1907 στην θέση (διασταύρωση λεωφόρων Αλεξάνδρας και Δημοκρατίας) που είναι σήμερα εξαιτίας καθίζησης του εδάφους.

Περισσότερα …     img
alt

Ποντικονήσι

Το Ποντικονήσι είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή μέρη της Κέρκυρας. Είναι μια καταπράσινη βραχονησίδα και πάνω της υπάρχει μια εκκλησία.

Περισσότερα …     img
alt

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας - Π.Ο.Ι.Α.θ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας βρίσκεται στο περιοχή Μανδράκη στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1977 ως παράρτημα του Π.Ο.Ι.Α.Θ Αθηνών και έχει λειτουργήσει ως Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας για αρχάριους με πάνω από 1200 μαθητές. Κατά καιρούς έχει διοργανώσει πολλά πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΙΝΙΤΟΝ και 2 φόρες το πρωτάθλημα Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χρόνο σε συνεργασία με άλλους ομίλους του Ιονίου διοργανώνει το Ράλι Ιονίου.

Περισσότερα …     img
alt

Το τρενάκι της Κέρκυρας

Μία όμορφη εμπειρία που απολαμβάνουν κυρίως οι τουρίστες είναι το τρενάκι της Πόλης. Βρίσκεται δίπλα στο Πεντοφάναρο της Κέρκυρας και ο σκοπός του είναι να σας ξεναγήσει στις ομορφιές της Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Πάνω πλατεία Σπιανάδα

Η Πλατεία Σπιανάδα ή Πάνω πλατεία όπως αποκαλείται από τους Κερκυραίους είναι η κεντρική πλατεία του Νησιού και η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Οι κάτοικοί του Νησιού από το 1576 μέχρι τα μέσα του 1579 γκρέμισαν 2500 σπίτια γύρω από το Παλαιό Φρούριο προκειμένου να αυξήσουν την ορατότητα και την αμυντική λειτουργία του Φρουρίου. Κατά την περίοδο της Γαλλοκρατίας των Επτανήσων η περιοχή δεντροφυτεύτηκε δημιουργώντας έτσι την ιστορική πλατεία Σπιανάδα.

Περισσότερα …     img
alt

Το Πεντοφάναρο

Το Πεντοφάναρο θα το βρείτε ανάμεσα από τη πάνω και τη κάτω πλατεία Σπιανάδα. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος όπου συνήθως αποτελεί κομβικό σημείο καθώς στη περιοχή αυτή δίνουν τα ραντεβού τους οι κάτοικοι της Κέρκυρας προκειμένου να ξεκινήσουν το σεργιάνισμα τους στη πλατεία, στο Λιστόν ή στη πόλη της Κέρκυρας. Κατά καιρούς χρησιμοποιείται ως σημείο αφετηρίας ή τερματισμού διαφορών εκδηλώσεων.

Περισσότερα …     img
alt

Βενετσιάνικο Πηγάδι ή Πηγάδι Κρεμαστής

Το Βενετσιάνικο Πηγάδι ή Πηγάδι Κρεμαστής βρίσκεται στην Πλατεία Δεσύλλα μπροστά από την Παναγία την Κρεμαστή. Είναι οκτάγωνο και η κατασκευή του χρονολογείται το 1699, όπως αναγράφεται πάνω στο πηγάδι και είναι δωρεά του Αντώνη Κοκκίνη.

Περισσότερα …     img
alt

Οι άμαξες της Κέρκυρας

Οι ιστορικές άμαξες της Κέρκυρας αποτελούσαν το παραδοσιακό μέσο μεταφοράς του Νησιού, κυκλοφορούν ακόμα στην Κέρκυρα τώρα πια ως μέσο ξενάγησης για τους επισκέπτες του Νησιού. Μια βόλτα με τις άμαξες θα σας ταξιδεύσει σε άλλες εποχές και θα σας ξεναγήσει στις ομορφιές του τόπου. Η διαδρομή που ακολουθούν οι άμαξες είναι: Σπιανάδα - Μουράγια (οδός Αρσενίου) - Αγίας Σοφίας - Γεωργίου Θεοτόκη - Δεσύλλα (Γυμναστήριο) - περιοχή Τέννις - Αλεξάνδρας - παραλιακός Γαρίτσας - Σπιανάδα. Ενώ ο χρόνος περιήγησης είναι 40 λεπτά και κατά τη διάρκειά της ο αμαξάς θα σας ξεναγήσει στα αξιοθέατα της πόλης. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 23,48 και 29,35 €.

Περισσότερα …     img
alt

Λεωφορείο αξιοθεάτων

Το λεωφορείο αξιοθεάτων λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως το απόγευμα. Το λεωφορείο ξεναγεί του επιβάτες του στην πόλη της Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Πίνια

Στις αρχές του 20ου αιώνα η Πίνια αποτέλεσε το εμπορικό κέντρο της Πόλης που σημαίνει κουκουνάρα. Στο σημείο βρίσκεται ένα ομοίωμα κουκουνάρας. Στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και πολυσύχναστα μέρη της πόλης της Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!