Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας

alt

Περιγραφή

Η Αναγνωριστική Εταιρεία Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1836 αποτελεί το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδος στα πρότυπα της ομώνυμης Εταιρείας της Γενεύης(Societé de Lecture de Genève). Βασικός σκοπός της Εταιρείας ήταν να προμηθεύεται από τη Δυτική Ευρώπη, περιοδικά και βιβλία για να φέρει τα μέλη σε επαφή με την επιστημονική, πνευματική και πολιτική κίνηση της Δυτικής Ευρώπης. Τα πρώτα χρόνια η Εταιρία ταυτίστηκε με το φιλελεύθερο και απελευθερωτικό κύμα που είχε απλωθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι η Αναγνωστική Εταιρία καθιέρωσε την ελευθεροτυπία και την επιβολή της ελληνικής ως επίσημης γλώσσας του "Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων". Η Αναγνωστική Εταιρεία διαθέτει βιβλιοθήκη 50.000 τόμων περίπου που λειτουργεί και ως Αναγνωστήριο ενώ διαθέτει την ανεκτίμητη ειδικευμένη Ιονική Βιβλιοθήκη 7.000 τόμων μοναδική στο είδος της με συλλογές από παλιούς χάρτες, έντυπα, φωτογραφίες κ.α.. Η Εταιρεία οργανώνει ή στεγάζει εκθέσεις καλλιτεχνών, διαλέξεις, σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια.

  • Από: 09:30 - Έως: 13:30. Δευτέρα - Σάββατο 09:30 έως 13:30 και απόγευμα Δευτ-Τετ-Παρ κατ'οπιν συννενόησης με την γραμματεία

Διεύθυνση

  • Καποδιστρίου 120
    49100, Κέρκυρα
    Ιόνια Νησιά, Ελλάδα

Επικοινωνία

  • 2661039528
  • 2661022277
Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!