Νέο Φρούριο

alt

Περιγραφή

Το νέο φρούριο ή Φρούριο του Αγίου Μάρκου είναι το δεύτερο στην σειρά από τα δύο φρούρια που κατασκευάστηκαν για να θωρακίζουν την άμυνα της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1572 και ολοκληρώθηκε το 1645 ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε ο Βενετσιάνος αρχιτέκτονας Francisco Vitelli. Είναι χτισμένο στον λόφο του Αγίου Μάρκου ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στο παλαιό λιμάνι και την λαϊκή αγορά. Στον χώρο του φρουρίου στεγάζεται και ο χριστιανικός ναός της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας. Το φρούριο είναι επισκέψιμο καθ' όλη την ημέρα. Τις βραδινές ώρες εντός του κύριου κτιρίου λειτουργεί μπαρ σε έναν χώρο ιδιαίτερου χαρακτήρα και αρχιτεκτονικής.

  • Από: 08:00 - Έως: 15:00. Νέο Φρούριο. Πρόσβαση Καθημερινά. Τις ημέρες που λειτουργεί το μπαρ η είσοδος παραμένει ανοικτή ως αργά τη νύχτα.

Διεύθυνση

  • Νέο Ενετικό Φρούριο
    49100, Κέρκυρα
    Ιόνια Νησιά, Ελλάδα
Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!