Επιτάφιοι

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Χριστιανοσύνη. Συγκεκριμένα στην παράδοση της Κέρκυρας έχει μεγάλη βαρύτητα. Οι εκκλησίες της Κέρκυρας ξεκινούν από το μεσημέρι στις 14:00 τις περιφορές των επιταφίων και τελειώνουν αργά το βράδυ. Φιλαρμονικές συνοδεύουν τους περισσότερους επιταφίους παίζοντας πένθιμα εμβατήρια, το Adagio και το Amleto. Οι δρόμοι της πόλης πλημμυρίζουν με κόσμο που παρακολουθεί με κατάνυξη.
alt

Επιτάφιος & Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος

Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Έχει καθιερωθεί ως φόρος τιμής στο θαύμα του Αγίου το 1553, όπου σε περίοδο μεγάλης πείνας πλοία με σιτάρι προσέγγισαν το νησί την στιγμή της περιφοράς του Επιταφίου του Αγίου. Η ιστορία λέει ότι οι ναυτικοί είδαν στον ύπνο τους έναν καλόγερο που τους οδήγησε στην Κέρκυρα ώστε να προστατευτούν από την κακοκαιρία και να πουλήσουν το εμπόρευμα τους. Στην λιτανεία συμμετέχουν και φιλαρμονικές.

Περισσότερα …     img
alt

Επιτάφιος του Ι .Ν. Αγ. Γεωργίου

Την Μεγάλη Παρασκευή δεσπόζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Στις 4 το απόγευμα ξεκινάει από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου περνάει μέσα από το Λιστόν και τα καντούνια της Κέρκυρας.

Περισσότερα …     img
alt

Επιτάφιος Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου της Σπηλαιώτισσας

Η περιφορά επιταφίου είναι η τελευταία της ημέρας. Η κατάνυξη είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και οι πιστοί παρακολουθούν την πορεία του επιταφίου και ακούν τις μελωδίες των φιλαρμονικών που τον πλαισιώνουν.

Περισσότερα …     img
alt

Επιτάφιος του Ι .Ν. Αγ. Παρασκευής (Πόρτα Ρεμούνδα)

Από την περιοχή Πόρτα Ρεμούντα την Μεγάλη Παρασκευή στις 19:00 το βράδυ ξεκινάει ο επιτάφιος του Ι .Ν. Αγ. Παρασκευής υπό τους ήχους των φιλαρμονικών της Κέρκυρας ακολουθώντας με τη σειρά του την κορύφωση του θείου δράματος.

Περισσότερα …     img
alt

Επιτάφιος του Ι.Ν. Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης

Ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης είναι ένας από τους δύο πρώτους επιτάφιους της Μ.Παρασκευής ξεκινάει το μεσημέρι τις 14:00 από το Νέο Φρούριο Κέρκυρας και δίνει το έναυσμα της Νεκρώσιμης ακολουθίας της Μ.Παρασκευής.

Περισσότερα …     img
Μοιραστείτε το


Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται (διαμονή, εστίαση, έξοδος, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώροι στάθμευσης, WiFi hotspots & ΑΤΜs) δεν έχουν ενημερωθεί για το 2020. Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων!